Respiro program

Mi is a respiro programunk?

A gondozást végző hozzátartozók tehermentesítését és a professzionális ápolószemélyzet kapcsolattartását és támogatását célzó szolgáltatás, amelynek célja a családi gondozási erőforrások megtartása és erősítése, különösen ösztönző mechanizmusok, valamint tehermentesítési intézkedések (például rövid távú gondozás, szabadság alatti gondozás, nappali gondozó intézmények).

Olyan személyt gondozni akinek otthon vagy a közösségben segítségre van szüksége sokszor kielégítő de ugyanakkor felelősségteljes, fárasztó munka. Ezért időnként külön

segítségre van szüksége, beleértve egy rövid felmentésre a gondozói munka alól. Ilyenkor tud a Zathureczky Berta Otthon Respiro programja segíteni. Ez a program különböző felmentő szolgálathoz biztosít hozzáférést. Miközben Önnek segít, a gondozott személynek is segíthet külön társadalmi lehetőségek nyújtásával. Mindenkinek szüksége van egy kis szünetre. A Respiro program ideiglenes gondozást biztosít azon idős személyek számára akik biztonságra és ápolásra szorulnak. A respiro program mindkét félen segít, úgy az idős személynek mint az ápolónak.

Mindketten jól járnak.

Honnan tudhatom, hogy a Zathureczky Berta respiro programja megfelel nekem?

Az alábbi kérdéseket tegye fel önmagának:

  • Elsődleges gondozója egy olyan személynek, aki nem képes az Ön segítsége nélkül önmagát ellátni?
  • Szüksége van egy kis kikapcsolódásra a gondozási munka alól?

Amennyiben ezekre a kérdésekre igennel válaszolt tanácsos lehet felmentést kérnie a helyi Zathureczky Berta Otthon szolgálattól.