Orvosi ellátás és 24 órás szakfelügyelet

  1. Orvosi ellátás: Otthonunk a fogorvosi ellátás kivételével biztosítja a lakók egészségügyi alapellátását. A szabad háziorvos választás lehetőségével minden ellátást igénybe vevő élhet. Ilyen esetben az Otthon háziorvosa sürgősségi ellátást biztosít, a rendszeres gyógyszerek felírását biztosítja.
  2. A háziorvos rendelési ideje a hirdetőtáblán illetve az orvosiszoba ajtaja melleti táblán van feltüntetve. Amennyiben a lakó nem az otthon orvosát választja, döntéséről a vezető ápolót tájékoztatni kell, hogy betegség vagy rosszullét esetén dupla gyógyszerelésre ne kerüljön sor. Az orvos által előírt szakvizsgálatok, és szűrő- ellenőrző vizsgálatok lebonyolítását az intézményvezető főasszisztens szervezi.
  3. Amennyiben az intézmény orvosa, vagy az ügyelet orvosa azt állapítja meg, hogy a lakó állapota, betegsége vagy tünetei alapján kórházi ellátást igényel, úgy azonnal mentőt/betegszállítót hív és a lakót a megfelelő szakintézménybe utalja.
  4. A kórházi személyzettel való konzultáció a beteg állapotáról, intézménybe való visszaszállításról stb. az intézményvezető főasszisztens vagy a helyettese feladata.
  5. A kedvezményezett egészségi állapotának állandó felügyelete szakképzett személyzet által (orvosi asszisztensek, ápolók). A szakképzett személyzet éjszaka felügyeli a kedvezményezetteket. Megbizonyosodik a jól létükről lefekvés előtt és reggel. Sürgősségi esetekre csengők vannak minden szobában.A végső stádiumban levő kedvezményezettnek minden szükséges gondoskodási szolgáltatás biztosítva van, ahogy lelki szolgáltatás, és a vallási meggyőződése és akarata szerint vallási szolgáltatás is.

Szakorvosi, fiziokóterápiás, ergoterápiás, kinetoterápiás szolgáltatás